Drottning Silvias Konsertsal

I samband med renovering på Lilla Akademin görs en omfattande ombyggnation för att skapa en unik konsertsal, vi på Pretec är stolta över att ha levererat flera olika produkter till projektet.

Drottning Silvias konsertsal ligger i musikskolan Lilla Akademiens lokaler i Vasastan, Stockholm. Den 22 oktober hölls den officiella konsertinvigningen, där Kungaparet närvara för att inviga salen. Konsertsalen är ungefär 500 kvadratmeter och rymmer omkring 300 personer.

Arkitekten av salen är italienaren Giorgio Palú och den världsledande akustikern Yashuia Toyota.

Vi på Pretec har levererat en mängd produkter till vår kund Carlhans Järnarbeten AB som är med och utsmyckar den mäktiga konsertsalen. Samarbetet med Carlhans har varit oerhört bra och mynnat ut i ett väldigt lyckat projekt!

I taket på bygget används våra PDS och ASDO dragstag M30 som skapar en praktfull lösning för det arkitektritade taket. I bygget används även en hel del gängstänger från golv till tak, tillsammans med våra skarvhylsor, muttrar, bultar och brickor. Vår Stålbyggnadsskruv används också och utgör även en fin detalj i bygget. Andra produkter i bygget är kilstål och Lindapter Typ A.