Uni3 by Geely

Uni3 by Geely är ett öppet campus med ett område på 105 000 m2 bestående av totalt fem byggnader – med cirka 3500 arbetsplatser tillgängliga. Den totala byggkostnaden beräknas till cirka 3 miljarder där det är Geely som är uppdragsgivare och BRA Bygg AB som är byggentreprenör. Campuset har en arkitektur som är inspirerad av de fem kinesiska elementen där det kommer att finnas en härlig blandning av hotell, restauranger, kaféer och återförsäljare. Uni3-campus kommer att bestå av både Geely-företag men också externa hyresgäster som önskar att vara en del av ett tekniskt centrum.  För Geely, som även äger Volvo Personvagnar, är det första gången som den här typen av anläggning byggs utanför Kina och de tar därmed ännu ett steg i internationalisering av fordonskoncernen.

Prefabsystem Syd har valts som stomentreprenör och levererar 38 000 m2 HD/F och 880 ton stål. Trapphusväggar, betongpelare och hiss. RD samt betongtrappor och plan i Terrazzo.

Vi på Pretec är stolta över att få möjligheten att leverera större delen av montagegods via Prefabsystem Syd till tre av byggnaderna inne på campus; en hotellbyggnad, en designstudio samt huvudkontorsbyggnaden för Geely’s nya varumärke Lynk & Co.

Bland det levererade montagegodset återfinns gängstänger för att koppla samman element, anpassade plattstål i olika längder för svetskopplingar och specialtillverkade svetsdetaljer enligt ritning från vår verkstad.