Verksamhet

 

 

Pretec AB grundades 2004 och har under åren utvecklat ett gediget produktsortiment inom Berg och Tunnel, Stålbygg samt Prefab-industrin. Vi lagerför över 3000 olika artiklar, har för närvarande 52 anställda och omsatte 458 miljoner SEK år 2022. Vår mission är att vara en helhetsleverantör inom våra nisch-segment.

För att klara av att vara en helhetsleverantör har vi egen produktion inom koncernen, stora lager på plats samt systerföretag och samarbetspartners nära oss. Lager- och kontorsyta uppmäter idag 4 100 m² respektive 450 m² och försäljning sker huvudsakligen inom Sverige.

Vår bredd har en stor fördel för våra kunder – det räcker med oss som leverantör!

Rätt kompetens med en personlig service

Vi har medarbetare som är specialiserade inom Stålbygg, Berg och Tunnel samt Prefab-industrin och kan därför erbjuda dig rätt kompetens och olika lösningar för just ditt ändamål. Med vår erfarenhet, hjälper vi våra kunder att använda de mest användarvänliga och kostnadseffektiva produkterna. Vår egna verkstad gör att vi klarar speciallösningar mot ritning genom rullgängning, skärgängning, kapning, invändig gängning, stansning, bockning, klämning och svetsning.

Vi försöker att dra ner på antalet kontaktytor per kund då vi tror på en mer personlig service och värdesätter en nära relation med våra kunder. Våra relationer med våra kunder skapar ”connection”, här får du inte bara ett bra bemötande utan även det lilla extra.

Kundanpassat lager med snabba leveranser

Vårt lager är kundanpassat med både standard- och specialprodukter, vårt sortiment växer ständigt och vi kan garantera snabba leveranser på våra lagerförda produkter. Vi utvecklar likaså produkter kontinuerligt och har god teknisk kompetens inom våra segment.

Med vår fabrik i Kina på 20 000 m² har vi även sett till så att vi har kapacitet att tillgodose större förfrågningar. All produktion och alla processer följs upp av vårt kvalitetsteam och testas i eget laboratorium. Fabriken har en skandinavisk, toppmodern och helautomatisk varmförzinkningsanläggning som är byggd för att vara så miljövänlig som möjligt. Fabriken tillhandahåller även en pulverlacksanläggning och flera produktionslinjer.

En trygg samarbetspartner

Vi har genom åren lyckats knyta många värdefulla kontakter världen över vilket innebär att vi idag kan ligga i framkant när det kommer till att garantera att våra produkter är av rätt kvalitet och till rätt pris. Vår långa erfarenhet, kunskap och engagemang tillsammans med starka leverantörer gör oss till en trygg samarbetspartner.

Med rätt kvalité på våra produkter och med den kompetens som företaget besitter har vi tagit en given plats på marknaden där vår ambition är att fortsätta utvecklas och växa. Pretec Sverige ingår i Pretec Group som består av; Pretec Norge, Pretec Danmark, Pretec Finland, Pretec Kina, Pretec Indien och Pretec Sverige.

Teknisk kompetens

Vi utvecklar även våra egna produkter och är med i hela processen, från början till slut. Två av våra nyligen utvecklade produkter är vår PC-bult och vår Vajer PTC. Utvecklingsprocessen innebär egen produktionsdokumentation, tekniska specifikationer och godkännanden. Vi har även kompetensen till att ta fram våra egna manualer, hanteringsblad och beräkningshjälpmedel till våra produkter, vilket ger ett komplett paket. När hela processen sker in-house i Pretec-koncernen ger det oss en större kunskap om produkterna, vilket medför att vi kan hjälpa våra kunder på en djupare nivå.

Det egna utvecklingsarbetet innebär även att kompetensen och rutinerna finns för att, tillsammans med våra kunder, utveckla unika och kundanpassade lösningar som uppfyller relevanta krav. Din produkt – vår kompetens. Vi har både medarbetare med lång praktisk erfarenhet av produkterna och ingenjörer med detaljkunskaper som dagligen arbetar med teknikutveckling.

Kvalitet och miljö

Pretec är sedan augusti 2012 certifierade enligt ISO 9001:2015, EN 1090-1 och sedan juni 2018 enligt ISO 14001:2015. Vår dagliga kvalitetssäkring hanteras genom tydliga och förankrade processer och rutiner för att säkerställa en jämn och hög kvalitet på våra produkter och tjänster. Våra leverantörer är noggrant utvalda och vi har en egen fabrik i Kina.

Ett stort antal av våra produkter är registrerade i BASTA för att trygga giftfria och miljövänliga materialval. Vårt mål är att alla våra artiklar ska registreras. Syftet med BASTA är att fasa ut särskilt farliga ämnen från bygg- och anläggningsprodukter.

bastaonline.se

Vi är inte enbart en leverantör, vi är en samarbetspartner!