Om oss

Pretec, Pre Cast Technology AB, blev grundat 2004 och arbetade i starten huvudsakligen med gängstänger och dragstagssystem. Under de åren som har gått har vi utvecklat produktsortimentet väsentligt inom produktområdena fäst och montagesystem, förankrings-, lyft-, och ingjutningsdetaljer, dragstagssystem, produkter för prefab industrin, fundamentsbult till vindkraft, bergförankring, vatten och frostsäkring samt en hel del andra produkter.

Vi har en egen verkstad för produktion av ingjutningsgods, hylsor, kapning av stänger, fundamentbultar, dragstagssystem, bergbult, tunnelprodukter och många andra specialprodukter med krav på kort leveranstid.

I vår verkstad har vi utrustning för:
Rullgängning, skärgängning, kapning, sågning, fasning, håltagning, invändig gängning, bockning, svetsning samt montering.

Pretec har idag 20 anställda i Sverige och omsatte 2016 108 miljoner kronor och vi lagerför över 3000 stycken olika produkter i vår lokal.

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla sortimentet gentemot prefab, bygg- och anläggning, produkter för vatten och frostsäkring samt bergförankring.

Vi har även systerföretag i Norge, Danmark, Kina och Finland som jobbar med samma filosofi som oss.. I Kina har vi sedan sommaren 2010 produktion av bergförankringsprodukter i nya lokaler på 20.000 m². I Belgien har vi ett systerbolag som producerar helgängade stänger, främst i rostfritt.

Medlemmar i Norwegiantunneling